Arhitectura platformei web

Platforma web pe care sunt construite soluţiile oferite de VASP Consult este Drupal, un cunoscut sistem open source de administrare a conţinutului cu următoarele caracteristici:

Conformitate cu standardele

Platforma nostră web foloseşte tehnici şi metode conforme cu standardele, cum ar fi XHTML, separarea conţinutului de layout prin CSS , sau adrese URL "curate" pentru a face site-urile uşor accesibile şi pentru a obţine o îmbunătăţire a rangului la motoarele de căutare.

Stabilitate

Platforma a fost deja testată la încărcări mari (cum ar fi "efectul Slashdot"), iar modulele interne de limitare a traficului şi de control al cache-ului asigură o performanţă optimă la accesări intense ale serverului.

Modularitate

Arhitectura platformei noastre web este cu adevărat modulară. În afara câtorva module din nucleu considerate strict necesare, toate celelalte module adiţionale (plug-in) pot fi activate sau dezactivate conform cerinţelor configuraţiei alese. Printre modulele disponibile se numără:

 • Profile utilizator
 • Forumuri
 • Weblogs (sau "blogs")
 • Galerii de imagini
 • Calendar de evenimente
 • Generare de fluxuri de informaţii RSS
 • Agregare fluxuri RSS externe
 • Conţinut multimedia
 • Arhive
 • Notificări automate pe email
 • Grupuri de lucru private

Nucleul este cel care "leagă" toate componentele împreună. În timp ce modulele se concentrează pe anumite funcţionalităţi, nucleul oferă funcţiile comune cum ar fi gestionarea de conţinut sau de utilizatori. Datorită flexibilităţii infrastructurii oferite de nucleu, modulele noi se pot integra ulterior fără probleme.

Taxonomii

Infrastructura oferă mai mult decât o simplă categorisire a informaţiilor. Un sistem de clasificare flexibil permite crearea unor scheme de catalogare (taxonomii) foarte variate. Fiecare astfel de schemă (denumită vocabular) poate conţine termeni aranjaţi ca o listă simplă, arborescent, sau arborescent cu ramuri interconectate. Administratorii pot asocia astfel de scheme fiecărui tip de conţinut, iar utilizatorii pot parcurge ulterior conţinutul marcat conform termenilor taxonomiei. Flexibilitatea deosebită a acestei tehnologii permite catalogarea cu uşurinţă a conţinutului site-ului dvs.

Gestionarea conţinutului

Interfaţa web poate fi accesată de oriunde există o conexiune Internet, iar utilizatorii autentificaţi pot adăuga şi edita conţinut cu aceeaşi uşurinţă cu care o fac pe o staţie de lucru locală, folosind editorul de text preferat.

Pentru paginile de conţinut publicate există disponibilă funcţionalitatea de comentarii, asemănător unui grup de discuţii sau unui forum.

Sistemul de control al versiunilor permite urmărirea detaliilor actualizărilor în conţinut, cum ar fi autorul şi data modificării, sau schimbările efectuate în conţinut.

Conţinut colaborativ

Platforma web oferă posibilitatea de a prezenta conţinut organizat ierarhic asemănător structurii unei cărţi (capitole/subcapitole/pagini), funcţionalitate foarte utilă pentru manuale, secţiuni de întrebări frecvente (FAQ) sau documentaţie la care contribuie utilizatorii. Paginile de conţinut structurate într-un astfel de mod se pot muta între diverse secţiuni cu uşurinţăş de asemenea, conţinutul deja existent poate fi ulterior structurat într-o astfel de organizare.

Fluxuri de informaţii RSS

Posibilitatea de a crea fluxuri de informaţii în format RSS permite cititorilor dvs. accesarea datelor publicate pe site fără a naviga efectiv pe acesta, folosind doar cititorul de ştiri preferat (NetNewsWire, FeedDemon, Thunderbird etc). De asemenea, plaforma web permite colectarea (agregarea) de ştiri şi informaţii RSS de pe alte site-uri şi prezentarea direct pe site-ul propriu.

Localizare

Interfaţa cu utilizatorul poate fi adaptată/tradusă pentru a face site-ul dvs. accesibil în mai multe limbi.

Sistem de permisiuni bazat pe roluri

Nu este nevoie ca administratorii site-ului să stabilească permisiuni de acces pentru fiecare utilizator pe care îl înregistraţi în sistem. Mai exact, este nevoie doar să creaţi roluri (grupuri de acces) cărora le asociaţi permisiuni pe site şi în care adăugaţi fiecare utilizator în funcţie de nevoile de acces pe care le are. Platforma web permite inclusiv integrarea cu un server LDAP existent pentru a delega autentificarea utilizatorilor.

Căutare

Tot conţinutul publicat pe site este complet indexat şi permite căutarea în orice moment.

Independenţă de platformă

Tehnologia web folosită a fost din start proiectată pentru a portabilitate multi-platformă: Apache sau IIS, pe sisteme de operare Unix/Linux/BSD/Solaris/Windows/Mac OS X.

Flexibilitate în găzduire

Indiferent că alegeţi să găzduiţi platforma web configurată de noi pe propriile maşini în reţeaua dvs. internă, sau apelaţi la serviciile noastre de găzduire, uşurinţa în exploatare şi administrare este identică.

Curba de învăţare/adaptare

O dată implementată soluţia conform cerinţelor şi nevoilor dvs., exploatarea site-ului poate începe imediat, cu un minim de ajutor din partea noastră pentru instruirea personalului numit de dvs.

Dacă doriţi mai multe detalii priving funcţionalităţile oferite de platforma noastră web vă rugăm să ne contactaţi.